Zoals je hier hebt kunnen lezen zullen we samen IC het eten gaan bereiden. Er wordt dus geen keukencrew aangesteld die het eten uitserveert. Deze keuze hebben wij om twee redenen gemaakt.

De eerste reden is dat we het waardevol vinden voor het groepsgevoel of familiegevoel om samen bezig te zijn met de dagelijkse taken. Het gegeven dat je van elkaar afhankelijk bent kan een gevoel van saamhorigheid of verbondenheid met zich meebrengen. Dat vinden wij mooi passen in de setting die wij spelen. Daarnaast zijn de slaapplaatsen beperkt. Hoe meer niet-spelende crewleden wij aannemen, hoe minder plek er is voor spelers om echt spel te kunnen maken met elkaar en hoe minder er echt een stamgevoel is.

We koken in de IC kookhut op het terrein op open vuur. We zullen ons eigen hout klein moeten hakken, zelf de vuren gaan stoken, groenten snijden en bidden tot onze voorouders dat de maaltijd niet mislukt.

Alle spullen daarvoor zullen worden geregeld, maar uiteraard mag je je eigen dingen meenemen als het in de setting past. Let erop dat het niet verloren raakt tussen de spullen van Chronos of van de locatie.

Samen koken betekent ook samen afwassen. En hoewel dit waarschijnlijk in de OC keuken gaat gebeuren proberen we daar toch zo veel mogelijk IC te blijven om het spel vloeiend te laten doorlopen. Afwassen hoort er ook bij en als een paar mensen helpen is het klusje vlug geklaard. We rekenen op ieders medewerking.

Wat eten we dan?
Allereerst is het belangrijk om te weten dat al het eten en drinken bij het evenement is inbegrepen.

Juist omdat we geen crew hebben is het begrijpelijk dat we niet een lopend buffet zullen hebben waar iedereen uit kan kiezen. We hebben ervoor gekozen om het eten redelijk eenvoudig te houden. Om teleurstellingen te voorkomen zullen we hieronder ons menu toelichten. Er is in alles rekening gehouden met vegetariërs. Heb je andere dieetwensen, neem dan even contact op zodat we samen kunnen afstemmen hoe we ook voor jou een goede maaltijd kunnen regelen. We begrijpen dat er misschien zaken tussen staan die je zelf niet het lekkerst vindt van al, maar ‘ik lust geen linzen’ valt niet onder een dieet. We hebben het dan echt over een dieet van een diëtist/voedingsdeskundige, allergieën of uit geloofsovertuiging. In alle andere gevallen vragen we je vriendelijk om óf datgene uit je eten te vissen wat je niet lekker vindt, óf zelf iets mee te nemen.

Misschien zullen sommige keuzes of afwezigheid van eten of drinken je verrassen, maar dat komt omdat we het toch graag IC willen houden. Niet historisch correct, want dan zitten we een heel weekend op wortels, linzen, bonen en water. Maar wel iets wat er voor door kan gaan. Mocht je zelf nog iets mee willen nemen, dat kan. Maar OC verpakkingen blijven dan zo veel mogelijk verborgen. Ook in de slaapboerderijen gaan we er vanuit dat mensen zo veel mogelijk hun spullen onder een doek en/of uit het zicht bewaren.

Menu

Vrijdag diner
Groentesoep met vloerbrood. Heksenkaas en hummus.

Zaterdag ontbijt
Vloerbrood met boter, jam, pindakaas, kaas, hummus of ham.
Muesli met halfvolle melk.

Zaterdag lunch
Wraps in 2 soorten: ei/ham/kaas of roomkaas/spinazie/zongedroogde tomaten

Zaterdag diner
linzenstoof met courgette, tomaat en (apart) gebakken spekreepjes

Zondag ontbijt
Vloerbrood met boter, jam, pindakaas, kaas, hummus of ham.
Muesli met halfvolle melk.

Zondag lunch
Gelijk aan ontbijt + alles wat over is.

Dranken

Koffie
Thee (Engels, kamille, rooibos, groen/citroen en een aantal vruchten)
Aardbeilimonade
Sinaasappellimonade
Appelsap
Multivitamine drank
Bier (hierbij geldt op=op)

Uiteraard is er ook drinkwater beschikbaar.

Voor tussendoor

Appels
Peren
Granenkoekjes
Notenmix
Rozijnen- en mueslibrood