Bij Yot zijn er geen vaardigheden om je personage mee te bouwen. We gaan er vanuit dat iedereen speelt naar zijn personage en rekening houdt met sterke kanten en zwakke kanten van zijn personage en hier naar speelt. Het is geen evenement waar je een avonturier speelt met bijzondere krachten of vaardigheden. Het bijzondere op Yot zit hem in het spelen van een geloofwaardig personage. Het is bijvoorbeeld niet de bedoeling dat je schrijft dat je de beste vechter bent én met de voorouders kunt praten én de beste jager bent én alle zieken kunt genezen én de enige chirurg bent én helderziend én charmant en politiek sterk én, én…. Om je te helpen met wat wél wenselijk is hebben we een charactersheet gemaakt. Er word je gevraagd een aantal dingen in te vullen over je personage. Het invullen van dit formulier is verplicht.

Wat staat er zoal op de charactersheet?

Voornaam – Je voornaam bedenk je zelf. Er is echter een restrictie. Je naam mag maar 1 lettergreep lang zijn. Kies dan niet een naam zoals Piet, Bruce, Klaas, Jane of Skye, maar probeer iets te bedenken wat minder modern aandoet. Je kunt naar de namen van de voorouders kijken voor inspiratie.

Achternaam – Deze krijg je van ons, omdat je samen een familie speelt met andere spelers.

Leeftijd – Bedenk het zelf. Wees je ervan bewust dat als je juist jong of juist oud wil spelen daar mogelijk IC consequenties aan zitten.

3 sterke eigenschappen / 2 zwakke eigenschappen – We voorzien je in een lijst met eigenschappen waar je je inspiratie uit kunt halen. Kies drie dingen die je goed (en duidelijk) kunt uitspelen en die jouw personage kleur geven. Bedenk ook hoe deze eigenschappen zijn ontstaan of van wie je ze hebt geleerd. Hetzelfde geldt voor de twee zwakke eigenschappen. Niemand is perfect dus kies iets waar je mee kunt spelen en wat mogelijk spel oplevert.

Achtergrond/ je leven tot nu toe – Hierin beschrijf je je leven tot nu toe in het dorp. Beschrijf je familie, wat heb je van ze geleerd, waarom ben je nu geworden zoals je bent. Verwerk hierin de volgende aspecten:  

  • Wat is jouw rol in het dorp? Je kunt het zien als een specialisme of als een beroep. Ook hiervan hebben we een lijst samengesteld. Kies iets wat je kunt uitspelen en waar je eventueel ook props voor hebt/kunt regelen.
  • Welke belangrijke gebeurtenis heeft een duidelijk aandeel in de vorming van je persoonlijkheid gehad?
  • Wat zou je nog willen leren? Iets met je handen of juist een sociale vaardigheid? Of is er iets wat je nog te weten wilt komen?
  • Welke grote wens heb je nog? Misschien is het iets waarvan je denkt dat je het nooit zou kunnen behalen/verkrijgen, maar dat maakt niet uit. Het gaat erom dat je nadenkt over wat jouw personage drijft.
  • Welke hobby heb je of waar wordt je enthousiast van? Van gesprekken tot vrienden tot een kick krijgen bij het jagen op wilde zwijnen, verzin het maar.
  • Wat maakt je bang? Welke gebeurtenis zou jou van je stuk brengen, of heb je een fobie? Is er iets dat je altijd probeert te vermijden of heb je telkens dezelfde twijfels die roet in het eten gooien?

Een plotstukje dat jij gaat initiëren – Elke speler is verplicht om tijdens de larp spel te initiëren waar andere spelers betrokken bij moeten worden. Je kunt hier nog een een keer lezen wat we daarvan verwachten.

Het kan zijn dat we vragen hebben over je personage of dat er dingen missen. In dat geval zullen we contact met je opnemen om je achtergrond volledig te kunnen maken.