Welkom!

Welkom terug bij stichting Chronos. We zijn blij om te melden dat we tien jaar nadat we Frontier hebben gelanceerd terug zijn met een nieuwe larp. Het heeft ons dus heel wat jaartjes gekost om opnieuw tijd vrij te maken iets nieuws op te gaan zetten (iets met gezinsleven).


Yot is een compleet andere larp dan Frontier destijds was. De setting is helemaal de andere kant op geschoten, want waar Frontier zich in een futuristische setting afspeelde gaan we met Yot juist terug in de tijd. En ver ook.

Ook het systeem of de manier waarop we deze larp willen runnen is anders. Waar we eerst alles van A tot Z faciliteerden voor alle spelers en wat ons destijds een beetje boven het hoofd groeide, gaan we nu juist uit van een larp die we met en voor elkaar maken. Klinkt allemaal heerlijk ‘cheesy’ maar zo is het eigenlijk wel. Want in de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat veel larpers input willen en kunnen leveren om een larp extra mooi en tof te maken. Dus waarom zouden we dat niet doen? Misschien ook wel een beetje noodgedwongen omdat de locatie relatief klein is en wanneer je al 10 man aan crew hebt en nog eens 15 NPC’s, hou je nog maar weinig plek over voor de spelersgroep. Maar we willen wel een sprong in het diepe wagen en dit concept uitproberen. In een kleine groep (met een man of 10, vrienden van elkaar) is het ons al eerder gelukt en hebben we hele mooie en memorabele momenten weten te creĆ«ren.

En wat is de locatie fantastisch! De eerste keer dat we er kwamen waren we diep onder de indruk van de vrijwilligers van de stichting die hard aan het werk waren om alles weer te herstellen en te verfraaien. Ze hadden net het ‘kookeiland’ voorzien van een nieuwe laag leem en ook de muur met het visje was vers aangelegd. Super tof. Vlechtwerk aan de gebouwen was in volle gang en er werden reparaties uitgevoerd aan daken, bedden en hekjes. En hoe geweldig is het dat wij daar in kostuum een weekend lang kunnen rondlopen (zonder bezoekers overigens, want het hek wordt gesloten) om te genieten van dat prachtige plekje daar.

We hopen dat jullie net zo enthousiast zullen zijn als wij!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.